Livrare gratuita la comenzi de peste 350 lei

Povestea DRADARA

… își are rădăcinile în pământul ce se întinde liniștit pe Dealul Mocrii, acolo unde locuitorii dădeau dijma din podgorie, încă din cele mai vechi timpuri, iar viile Minișului au rodit neîncetat.

De vinul butoaielor de la Mocrea s-au bucurat, pe rând, nobilii vremurilor trecute, oaspeții de seamă ai principelui Transilvaniei și baronii Curții de la Viena, pentru că aici, la fel ca astăzi, se găsea un vin bun și sincer cu degustătorii săi.

Crescuți în temelia tradiției că vinul bucură, iar bucuria este cupa tuturor virtuților, meșteșugul ne e dat de la bunicul, cel care a știut să asculte solul și să fie răbdător cu timpul, atunci când a plantat primul butaș de viță de vie și a început să numere anii până la rod.

Așa au apărut primii struguri, apoi primul must și primul vin.
Din dragoste pentru pământ și pentru locul natal al bunicii.

Bunicul pleacă, chemarea rămâne…

Cronologia noastră

Location

Fermă cumpărată

Rămas cu amintirea jocului printre butucii de viță de vie, fiul promite să poarte dragostea de viță mai departe, aducând la viață ferma ce îmbrățișează zona Miniș-Măderat.

aprilie 2015

Location

Viță de vie plantată

Pe Dealul Mocrii prind curaj 19,65 de hectare de vie, plantate cu Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Palava, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, ce aveau să se țină de promisiunea că din butoaiele Dradara va curge vin curat, pentru minte, trup și suflet.

iunie 2015

Location

Primii butași

Primii butași văd lumina soarelui și se lasă mângâiați de clima temperat continentală a zonei. Vița de vie crește sub ochii celor patru anotimpuri, care își lasă amprenta cu blândețe peste strugurii sănătoși și puternici, ce vor curge sublim în suplețea sticlelor Dradara.

aprilie 2017

Location

Modernizare Crama

Bucuria vieții vine din natură, la fel și vinul bun.
Hrănit cu pasiune, recunoștință și hărnicie, pământul ne răsplătește, iar oamenii Dradara se bucură de binecuvântarea primei recolte în vie.

august 2018

Location

Prima producție

Se toarnă în pahare prima producție Dradara. Aromele devin îndrăznețe, gustul și textura se împletesc armonios, iar experiența unui vin de calitate se naște sub atenta îndrumare a vinificatorului nostru. Astăzi, Dradara se recunoaște după amprenta inspirației și se deschide pentru a surprinde, de fiecare dată.

2018

Trebuie să aveți cel putin 18 ani pentru a vizita acest site.

Vă rugăm să vă verificați vârsta